Patrullering och medlemsservice

Under dagen patrullerar Svante G området Västra- och Östra hamnen för att hjälpa till då båttrafiken är livlig tack vare Poker Run-tävlingen och Alantas sjösättning i Sjökvarteret.
Strax innan starten av Poker Run på Slemmern blir vi invinkade av en båt som fått problem med motorn och ligger opassande nog mitt i racerbåtarnas färdväg. Vi tänder blåljuset för att visa att även vi ligger opassande till mitt i farleden bland ca 100 passerande båtar samtidigt som det visar att passerande bör iaktta försiktighet. Vi flyttar och ankrar haveristen ur vägen och avvaktar att racerbåtarna skall passera. Därefter tar vi haveristen på bogser till hamn där de kan få hjälp med felsökningen.
Svante G går mot Sjökvarteret för närvara vid sjösättningen av Alanta. Även där hade det samlats ett 100-tal fritidsbåtar.
Efter sjösättningen gick Svante G mot Lemströms Kanal för att invänta Poker Run-båtarna som kom österifrån genom kanalen. Samtidigt som de sista båtarna passerade kanalen fick vi ytterligare en begäran om assistans av en fritidsbåt. Vi avgick mot platsen och tog båten på bogser mot Östra hamnen där de kunde få hjälp med sitt problem.
Under dagen har 5 av sällskapets båtar varit ute på patrullering i samband med båtracet. Vi har assisterat 8 st båtar med olika typ av motorproblem. Det lönar sig att vara medlem i Ålands Sjöräddningssällskap r.f., hjälpen är alltid nära! Ring +358 18 19475, 24/7 alla dagar i året

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.