Stationen i Eckerö sköts av de frivilligt samlade krafterna på stationen. Det betyder att alla kan vara med och styra över inriktning i både övning och kurser, på det viset utvecklas vi tillsammans och blir starkare som grupp. I Eckerö finns det ca 15 frivilliga, av dem är 5 kvinnliga vilket vi är mycket stolta över, ett mål i sjöräddningen har varit att öka den kvinnliga delen. Vi är en bit på väg men hoppas på fler, givetvis får även män ansluta sig till oss.

Vi träffas varje torsdag kväll 18.30 då har vi trevligt tillsammans och sysselsätter oss med båtöversyn såsom motor, teknik, båt, säkerhetsutrustning och första hjälp väska med deff. Andra torsdagskvällar tittar vi på sjökort städar på stationen mm. Vi försöker åka ut på vattnet så ofta det går, där vi övar på att navigera med visuella medel och givetvis tekniska hjälpmedel så som gps och radar. I vår båt har vi dubbla plotter skärmar där förare och navigatör har en skärm var framför sig. Navigatören håller koll på vart vi ska åka, och pratar med Sjöräddningen i Åbo på Virve radio och även VHF om det behövs. Navigatören skriver ner tider och ev positionsuppgifter under tiden som båten skall ledas fram av den samme. Förarens uppgift är att hålla önskad kurs samt undvika tex mötande trafik på vattnet. Föraren har radarbilden till sin hjälp.

Vi övar även några gånger i året med andra enheter inom sjöräddningen men även med sjöbevakningen och brandkåren. Vi är i dag en blandad grupp ur samhället med en gemensam önskan om att vilja hjälpa andra i nöd. Vid larm är vårt mål att kunna gå ut så snabbt det går inom ca 15 min. Det beror lite på var vi befinner oss.

Välkommen!

Kontakt

018-32059

eckero@sjoraddningen.ax

Rescue West

Rescue West är av typen Fast Rescue Boat (FRB) ursprungligen framtagen som man överbordbåt på passagerarfärjor mm.

Fakta Rescue West > Magnum 7.50 LC
Tillverkare Norsafe Arendal Norge
Längd 8.00 meter
Bredd 3.00 meter
Motor Yanmare 6LPA-STZP (315Hk)
Framdrivning Hamilton 241 vattenjet
Intercom Peltor DectCom, räckvidd cirka 400 meter
Navigation Raymarine radar, kartplotter och ekolod. Separat AIS
Marschfart 29 knop
Toppfart 36 knop
Övrigt Förstahjälp väska, bår, motordriven brand/läns pump, tätningsutrustning, verktyg, bogserlina, efterspaningsutrustning.
GÅVA

 

Vill du ge en gåva

Nedan kan du välja det belopp du vill skänka.

EUR