Stationen i Brändö grundades år 1995 efter ett initiativ av dåvarande kommunsekreterare John Wrede. Behovet av sjöräddningsbåtar i den östra skärgården uppkom på grund av indragning av sjöbevakningsstationen på Bärö. Sjöbevakningen donerade till Sällskapet RV 212 som under Sällskapets ägo döptes till Rescue Vikaren och placerades tillsammans med en Avon RIB-båt på Torsholma. Brändö station ligger längst i öster av våra stationer vilket innebär att vi har en hel del arbete på Finska sidan.

I juni 2005 levererades en båt till stationen i Brändö. Våra uppdrag är varierande. Uppdragen har varit mellan 15-20 st per säsong. Bl.a. bogsering, assistans åt hälsovårdare samt transport, assistans åt polis samt sjöbevakning. Vi har även ett mycket gott samarbete med Brändö FBK. Dom kommersiella bogseringarna körs ofta till Iniö båtvarv. Till vår utrustning hör standardutrustningen i våra båtar d.v.s. kartplotter, radar, ekolod, och överlevnadsdräkter m.m.
I vår grupp är vi ca. 20 st aktiva medlemmar.

Kontakt

018-32043

brando@sjoraddningen.ax

Rescue Lady

Rescue Lady är av typen Fast Rescue Boat (FRB) ursprungligen framtagen som man överbordbåt på passagerarfärjor mm.

Fakta Rescue Lady > Magnum 7.50 LC
Tillverkare Norsafe Arendal Norge
Längd 8.00 meter
Bredd 3.00 meter
Motor Yanmare 6LYA-STP 370 Hk
Framdrivning Hamilton 241 vattenjet
Intercom Peltor DectCom, räckvidd cirka 400 meter
Navigation Raymarine radar, kartplotter och ekolod. Separat AIS
Marschfart 29 knop
Toppfart 36 knop
Övrigt Första hjälp väska, bår, motordriven brand/läns pump, tätningsutrustning, verktyg, bogserlina, efterspaningsutrustning.

GÅVA

 

Vill du ge en gåva

Nedan kan du välja det belopp du vill skänka.

EUR